Luka susic.jpg

Đak generacije Gimnazije "Jovan Dučić" je Luka Sušić. Ovaj učenik najbolji je maturant u godini kada Gimnazija slavi 100 godina svoga postojanja i njemu je velika čast što je je kroz ove četiri godine ostvario ovaj uspjeh.

Dugo se dvoumio da upiše Gimnaziju jer je znao da ova škola ima dosta predmeta i daje opširno znanje, a imao je i želju da se specijalizuje u nekim određenim predmetima kao što su matematika i fizika.

"Na kraju sam donio odluku da upišem Gimnaziju i mislim da je to bila u potpunosti ispravna odluka. Za ove četiri godine uspio sam da postanem kompletan čovjek u čemu mi je pomogla škola koju sam završio jer sam za vrijeme školovanja dobio saznanja iz raznih predmeta opšte kulture, a ne samo matematike i fizike", rekao je Sušić, koji je u školskoj godini 2017/2018. bio prvi iz fizike na republičkom.

Priznanje i nagrade za njega znače da je njegovo znanje na visokom nivou i da može upisati fakultet koji želi. Želja mu je da upiše Eletrotehnički fakultet smjer računarstvo-informaciona tehnologija u Beogradu.

"Gimnazija mi je dala dobre temelje da upišem ovaj fakultet. Sebe vidim u programiranju, a odlučio sam se iz razloga što to podstiče na logičko razmišljanje, a sa druge strane to je posao budućnosti", iskren je Sušić.

Prema njegovim riječima, prirodne nauke su mu bliže jer je oduvijek pokušavao da na racionalan i logičan način objašnjava stvari, a logično razmišljanje se najlakše može unaprijediti ako se rade matematika i fizika.

"Ove četiri godine brzo su prošle, a ostaće u sjećanju nezaboravna druženja, smijeh, prijateljstva, profesori, i naravno moj uspjeh. Zadovoljan sam onim što sam postigao u Gimnaziji. Život ide dalje, ovo je bila predivna epoha u mom životu i nadam se da će mi lijepo biti i u vremenu koje slijedi. Disciplina je osnov svega, a ona podstiče rad, a tu su i želja i vjera", a kraju je poručio Sušić.