Ucenici.jpg

Učenik prvog razreda Gimnazije "Jovan Dučić" Spasoje Kukurić osvojio je prvo mjesto na republičkom takmičenju iz fizike, a njegov drug iz iste škole Ognjen Vujović osvojio je treće mjesto za druge razrede.

Kukurić je nastavio sa briljantnim uspjesima iz fizike (u osmom razredu bio je najbolji na republičkom takmičenju) i u srednjoj školi.

Prema njegovim riječima, sav trud koji je uložio isplatio se iako nije razmišljao o mogućem uspjehu.

"Spremao sam se još više nego za regionalno takmičenje. Iako je bilo onlajn takmičenje nisam osjetio neku razliku u odnosu na pređašnji način takmičenja. Bitno je znanje koje uvijek ostaje bez obzira kako se provodi takmičenje, ali je bitna i koncentracija jer to traje 180 minuta. Dan prije takmičenja legnem ranije da se naspavam i budem odmoran i ujutro kada uđem u učionicu samo razmišljam o zadacima", iskren je Kukurić.

Zahvalio se svom profesoru Maksimu Mičeti, ali i svim profesorima u školi jer su ga oslobodili nekih obaveza te je imao više vremena da se priprema za takmičenje.

Treće mjesto osvojio je Ognjen Vujović koji kaže da se iznenadio kada je saznao da je među prvih tri. 

"Nakon regionalnog takmičenja spremao sam se i za republičko i došao je ovaj rezultat. Prešao sam zadatke sa republičkog takmičenja od prošle godine, radio sam zadatke iz zbirke Matematičke gimnazije u Beogradu što mi je pomoglo u vježbanju da dođem do ovog uspjeha, a tu je i moj profesor Nenad Grković koji mi je dao prave smjernice", istakao je Vujović.

Profesor Maksim Mičeta je naglasio da nije iznenađen uspjehom učenika Gimnazije jer se radi kvalitetno i vrijedno ne samo u srednjoj, već i osnovnim školama.

Zahvalio se direktoru Gimnazije Mišu Pešiću i svojim kolegama koji prave radnu atmosferu iz koje mogu izaći samo dobri rezultati i uspjesi.

"Djeca su ovdje jako oštroumna i nama profesorima ostaje malo lakši zadatak da ih spremimo za ono što im treba na takmičenjima. Ta takmičenja ne treba posmatrati kao vježbanje zadataka i suvoparan rad, nego je to proučavanje fizičkih pojava gdje razlažemo fizičke probleme do nekih najprostijih djelova. To je pripremanje za takmičenje, a ne samo rad zadataka", kazao je Mičeta.

Ovo je još jedan veliki uspjeh Gimnazije koja ove godine slavi 100. godina postojanja.