marko ducic policija2.jpg

Policijska uprava Trebinje je sredstvima javnog informisanja ustupila na korišćenje video snimke s kojima, ao tvrde, dokazuje da je Marko Dučić iznio niz neistina koje se odnose na postupanje policijskih službenika prilikom lišenja slobode na Vaskrs veče, a koje je izreklo na konferenciji koju je organizovalo sa svojim avokatom Zoran Ignjatićem.

Jedan snimak jasno pokazuje da policijski službenici nisu lupali po haubi putničkog auotmobila koje je koristilo lice inicijala M.D., kako je isto lice navelo u svojoj izjavi predstavnicima sredstava javnog informisanja.

Na snimku se vidi da su policijski službenici izašli iz službenog vozila na kome su bila uključena rotaciona svjetla i da nisu uspjeli da priđu putničkom automobilu M.D. jer je ono nastavilo kretanje. 

Drugi snimak pokazuje kakvo je ponašanje Marka Dučića bilo u prostoriji za zadržavanje Policijske stanice Trebinje nakon lišenja slobode. Na snimku se vidi da lice M.D. psuje policijske službenike i lupa u vrata prostorije za zadržavanje.

Policijska uprava Trebinje je Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju ustupila snimak iz prostorije za zadržavanje PS Trebinje koji demantuje lice M.D. u onom dijelu izjave u kome kaže: „Ne možeš da sjedneš cijelu noć“, komentarišući ponašanje policijskih službenika prema njemu nakon što su ga lišili slobode.

Služba za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske će ispitati sve navodi koje je M.D. iznio na konferenciji 15. maja u Trebinju.

PU NIJE DEMANTOVALA BRUTALNO PREBIJANJE

Iz Policijske uprave Trebinje nastavljaju da pravdaju brutalno prebijanje našeg sugrađanina Marka Dučića, što je i najteži dio optužbi upućenih na račun pojedinih pripadnika ove uprave.

Naime na snimcima koje je poslala PU Trebinje se nigdje ne prikazuje privođenje Marka Dučića, lišavanje slobode i nanošenje teških tjelesnih povreda nakon što su mu policajci stavili lisice na ruke.

Na snimcima nije prikazan ni odnos prema Marku Dučiću u službenom vozilu, u kome ga je, prema njegovim tvrdnjama, jedan policajac prvo udarao u predjelu oka, a zatim i uva.

Policija je u suštini demantovala najmanje bitne stvari u cijelom događaju.

Brutalno prebijanje lisicama zavezanog Marka Dučića od strane pojedinih policijskih službenika ni ovog puta nije demantovano od strane PU Trebinje.