zgrada-bileca.jpg

U Bileći je danas potpisan ugovor o ugradnji savremene javne LED rasvjete, čime će ova opština postati jedna od pet lokalnih zajednica u BiH sa takvom vrstom osvjetljenja.

Vrijednost projekta je oko 650.000 KM bez PDV-a, koje će opština Bileća da plati u 60 jednakih rata, rečeno je prilikom potpisivanja ugovora između načelnika opštine Veselina Vujovića i generalnog direktora firme "ABC solušns" iz Banjaluke Bojana Ćosića.

Zamjenik načelnika opštine Bileća Nikola Bajović rekao je da je u planu da se zamjenom javne rasvjete za oko 50 odsto smanje troškovi za struju koja se troši za osvjetljenje grada.

"Na taj način će ušteda u opštinskom budžetu biti evidentna. Dobićemo najsavremeniju rasvjetu. Bićemo jedna od pet opština u BiH sa takvom vrstom rasvjete", naveo je Bajović.

On je istakao da je zamjena javne rasvjete prvi korak u uređenju glavne ulice, a da slijedi uređenje fasada.

Bojan Ćosić, generalni direktor firme "ABC solušns", koja će realizovati projekat javne rasvjete u Bileći, rekao je da je projektna dokumentacija spremna i da bi radovi trebalo da počnu u junu.

On je najavio da će za oko 10 dana radnici doći na teren da naprave neophodne analize i da je plan da za oko mjesec dana počnu radovi.

"Ovo je prilika da otvorimo neke poslove i u Bileći i nadam se da ćemo to završiti za 120 dana, kako je i planirano ugovorom", dodao je Ćosić.

Firma "ABC solušns", kako je rečeno, bavi se gradnjom i održavanjem sistema javne rasvjete u mnogim gradovima i opštinama.