Medijski radnici.jpg

U akciji Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi sredstava informisanja danas je prikupljeno šest doza krvi, rekao je Srni šef Službe za transfuzijsku medicinu Bolnice Trebinje Dragan Šarenac.

Akcija je realizovana u prostorijama Službe za transfuzijsku medicinu Bolnice Trebinje.

Šarenac je rekao da je krv nezamjenjiv lijek u liječenju mnogih oboljenja i stanja za kojim se iz godine u godine povećavaju potrebe, ali da Služba za transfuzijsku medicinu Trebinje uspješno i efikasno odgovara izazovima.

Predsjednik Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi sredstava informisanja u Trebinju Božidar Stajčić izjavio je Srni da je današnja akcija prva od dvije redovne godišnje akcije, te da se bez obzira na obaveze, uobičajeno odazove veliki broj zaposlenih u sredstvima informisanja.

"Dio davalaca našeg aktiva, koji imaju rijetke krvne grupe, u Službu za transfuzijsku medicinu odazivaju se i po pozivu. Aktiv broji tridesetak članova i uvijek smo, sa ostalim dobrovoljnim davaocima, bili tu da pomognemo u liječenju naših sugrađana. Mislim da je u vremenu pandemije svaka darovana doza krvi dragocjena", rekao je Stajčić i zahvalio svim kolegama koji su se odazvali na akciju i darivali krv.

Današnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi bila je 19. u ovoj godini, a naredna će biti realizovana u Bileći, kada će krv dati Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi opštinskog odbora Crvenog krsta Bileć