Policija srpske.jpg

Iz trebinjske Policijske uprave saopšteno je predstavnicima medija da se danas neće oglašavati o teškim optužbama koje su na račun njihovih pojedinih pripadnika iznijeli trebinjski advokat Zoran Ignjatić i naš sugrađanin Marko Dučić.

Podsjećamo, na današnjoj konferenciji za medije u kancelariji advokata Ignjatića iznijet je čitav niz teških optužbi na račun policajaca koji su nanijeli teške tjelesne povrede Marku Dučiću na Vaskrs veče, 2. maja ove godine.

Oni su, kako je rečeno, zbog saobraćajnoj prekršaja brutalno prebili Dučića, nanijeli mu teške tjelesne povrede, a prethodno ga vezali lisicama.

Povrede su mu nanesene iako nije pružao otpor.

Zbog težine povreda dežurni ljekar u Službi hitne medicinske pomoći predlagao je Dučiću i bolničku hospitalizaciju.

Dučića je, nakon što je vezan lisicama, jedan policajac udario šakom u glavu 5-6 puta, zatim su ga uveli u vozilo gdje je isti policajac, po Dučićevom svjedočenju, nastavio da ga udara u predjelu oka i uva.

Zatim su ga dovezli u policijsku stanicu gdje su ga, kako je rekao, ponižavali, vrijeđali i smijali mu se, te mu nisu dali da sjedne već je stajao, nakon čega je odbio bilo kakvu saradnju sa policijom.

O brutalnom prebijanju Marka Dučića već nekoliko dana priča cijelo Trebinje, a brojni Trebinjci koji su željeli da organizuju i protese zbog ovakvog ponašanja pojedinih policijskih službenika - očekuju od nadležnih da saopšte rezultate istrage i ispitaju navode Dučića i njegovog advokata, koji su medijima predočili brojnu medicinsku dokumentaciju i fotografije koje svjedoče o težini nanijetih povreda.