Izlozba drazen milic zlatibor3.jpg

U galeriji Kulturnog centra Zlatibor otvorena je izložba slika i skulptura pod nazivom "Tri priče" Jelene Tijanić Savić iz Užica, Marije Stanojlović iz Beograda i Dražena Milića iz Trebinja.

Dražen Milić je oduševljen Zlatiborom i užičkim krajem jer 'ero' dolazi u područje gdje su nastanjene 'ere' i uvijek ga to inspiriše na nova djela.

Ovo mu je peti put da se sa svojim djelima predstavi na ovoj prekrasnoj planini sa serijom slika "Hercegovina".

"Ono što me najviše inspiriše to je krš i prelamanje svjetlosti iz tako plavog neba u sivi kamen. Zbog te refleksije boja sve moje slike su ekskluzivne. Ulazim iz perioda u period i sada se pomalo smirujem, a tu je i uticaj života tako da iz ekspresije ulazim u neki mirniji period. Potpuno drugačiju energiju ima Zlatibor od Hercegovine. Hercegovina ima divlju energiju, a Zlatibor pitomu - gdje god da se okreneš ima lijepe boje koje se prelamaju i ovdje je najljepša jesen. Naredni ciklus biće obuhvaćen motivima sa ove ljepotice", istakao je Milić.

Izlozba drazen milic zlatibor1.jpg

Prema riječima Jelene Tijanić Savić kroz život je vodi emocija i to u odnosu prema ljudima slikarstvu.

"Kada sam ovo slikala težila sam da iz tih žena izlazi emocija, drugim riječima sazrijevanje. Kako sazrijevamo onda drugačije stvari proživljavamo, doživljavamo i osjećamo tako da je to kod mene dominantno. Tako je ljubav uvijek za mene osnov svega onog što nas vodi, a kod mene je dominantna žuta boja i svjetlost koja iz svega izvire", iskrena je Tijanić Savić.

Organizator izložbe je Turistička organizacija Zlatibor.

Izlozba drazen milic zlatibor2.jpg