dan porodice trebinje 20212.JPG

Gradonačelnik Mirko Ćurić posjetio je vrtić „Naša radost“, gdje se družio se sa mališanima i uručio im prigodne poklone povodom Međunarodnog dana porodice, 15. maja.

Ćurić je da je jaka porodica stub društva, a samim tim i jednog grada i države.

"U Trebinju smo u posljednje vrijeme mnogo radili na značaju porodice i trudili smo se da uvedemo nove programe. Ti programi su dobro prihvaćeni, a mi smo tu da poslušamo i kritike – ako nešto nije u redu da promijenimo da bi bilo još bolje“, rekao je gradonačelnik Trebinja.

Načelnik Odjeljenja za kulturu, porodicu, omladinu, sport i obrazovanje Slađana Skočajić navela je da porodica uvijek zauzima prvo mjesto.

„To je bio jedan od razloga zašto smo Odjeljenju za društvene djelatnosti promijenili naziv, jer hoćemo da pokažemo ljudima da mi jesmo društveni servis, ali prije svega – za porodicu, pa se onda možemo ostalim stvarima posvetiti“, pojasnila je ona.

dan porodice trebinje 20213.JPG

Direktor vrtića „Naša radost“ Janja Ćapin kaže da ova ustanova nastavlja sa promovisanjem porodičnih vrijednosti.

„Imamo svakodnevnu saradnju sa roditeljima. Druga smo porodica za djecu koja borave ovdje,  a ne samo mjesto za igru. Jedan smo od rijetkih vrtića koji su radili stalno, i u pandemiji, u skladu sa propisanim mjerama. Trudimo se da osluškujemo potrebe i djece i roditelja i da zadržimo kvalitet vaspitnog procesa“, kazala je Ćapin.

dan porodice trebinje 20211.JPG