Anja djuric.jpg

Na 27. "Đurđevdanskom festivalu" u Banjaluci koji je najdugovječniji i najveći festival u našoj zemlji, nastupiće i Anja Đurić iz Trebinja. Ova dvanaestogodišnja djevojčica će u duetu sa Kalinom Odicki iz Prijedora izvesti pjesmu "Nikola" čiji je tekst napisala Dubravka Stošić, a aranžman i muzika je djelo Nenada Stošića.

Anja Đurić je učenik Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" i kaže da se prijavila za Đurđevdanski festival zbog ljubavi prema muzici. Do sada je nastupala na više festivala i to dva puta na "Zvon zvonke pjesme" (osvojila drugo i treće mjesto), 2018. godine je nastupila na Đurđevdanskom festivalu zajedno sa Sofijom Brborić, a na Vaskršnjem festivalu u Nevesinju 2019. osvojila je prvo mjesto.

Snimila je i svoju pjesmu koja se zove "Kosovski božur" čiji je tekst napisao Mišo Đurić.

Zbog pandemije virusa korona prošlogodišnji festival je prebačen za ovu godinu sa potpuno istim izvođačima.

"Pjevam pjesmu 'Nikola' sa svojom drugaricom Kalinom. Pjesma nam je legla i mnogo je lijepa. Pjesma govori o dječaku Nikoli. Onlajn smo vježbali i spremali koreografiju. Kada smo se vidjele u Banjaluci to smo još doradili i snimili spot za festival", rekla je Anja.

Anja i Kalina su same osmislile koreografiju i sve zajedno uklopile u jednu cjelinu.

Za njih dvije je bitan nastup i bilo bi im drago da se izvođenje njihove pjesme dopadne gledaocima.

"Ako bi i došla neka nagrada nama bi bilo drago jer na jedan način predstavljam i svoju školu i Grad Trebinje", iskrena je Anja.

Anja Đurić je jedini učesnik ovogodišnjeg Đurđevdanskog festivala iz Trebinja, a i iz Hercegovine, a juče je primio i gradonačelnik Mirko Ćurić.

Za kompoziciju broj 10 NIKOLA, glasajte putem lajka i pomozite Kalini i Anji da osvoje nagradu publike! Nagradu će osvojiti izvođač s najvećim brojem zbirnih lajkova audio-posta i video-predstavljanja. (Napomena: da bi se uvažio Vaš lajk morate prvo pokrenuti video i njega lajkovati).