prijem politijada menadzerijada.jpg

Gradonačelnik Mirko Ćurić organizovao je danas prijem za predstavnike "Politijade" i "Menadžerijade" - manifestacija koje će do 17. maja u Trebinju u "Gradu sunca" okupiti oko 1.500 studenata iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.

Ćurić je rekao da mu je veoma drago što su se organizatori ova dva događaja, na kojima učestvuju studenti fakulteta političkih nauka iz Beograda, Podgorice i Banjaluke, odnosno Fakulteta organizacionih nauka iz Beograda, odlučili da ove događaje organizuju na jugu Srpske.

"Još draže mi je što prva grupa od oko 250 studenata fakulteta političkih nauka, koji sutra završavaju 'Politijadu', ima samo lijepe utiske o Trebinju. Vjerujem da će takve utiske ponijeti i oko 1.200 studenata FON-a", naveo je Ćurić.

On je kazao da Trebinje postaje prepoznatljivo turističko mjesto u regionu, a dokaz su i ovi događaji, koji su među najvećim studentskim okupljanjima na Univerzitetu u Beogradu.

Predsjednik studentskog parlamenta FPN-a u Beogradu Miroslav Dešić rekao je da se osjećaju kao kod svoje kuće.

"Prvi put smo u Trebinju i zasigurno ćemo se ponovo vratiti", naveo je Dešić.

Obren Tomonjić  ispred Fakulteta oganizacionih nauka kazao je da su oduševljeni gostoprimstvom cijelog grada.

"Nikada nam se do sada nije dogodilo, a već godinama unazad organizujemo ove događaje, da nas je ugostio neko od predstavnika lokalnih vlasti. Zaista smo oduševljeni", naveo je Tomonjić.

Prema njegovim riječima, kada su studenti čuli da je organizacija "Menadžerijade" u Trebinju interesovanje je veoma poraslo, pa je više od 100 studenata moralo da traži sopstveni smještaj i organizuje lični prevoz do Trebinja, jer su svi kapaciteti Grada sunca popunjeni.

On je kazao da njegova grupa dolazi u srijedu i u "Gradu Sunca" će ostati do nedjelje.