Ani jovan ducic hodocasce.jpg

Lijepo i sunčano jutro ispratilo je na pokloničko putovanje do manastira Ostrog 40 momaka i djevojaka, članova ANI "Jovan Dučić" i njihovih prijatelja.

Nakon što su dobili blagoslov od oca Miroslava Ratkovića krenuli su na put, a vodi ih Nebojša Ratković kome je ovo 19. odlazak pješke na poklonjenje moštima svetitelja.

Petnaestogodišnja Milena Govedarica prvi put je krenula put Ostroga. Smatra da će to biti jedno lijepo i veliko iskustvo za nju.

"Svako treba da pokuša da krene na pokloničko putovanje, a na mene su uticale priče ljudi koji su išli. Svi su mi pričali o lijepom osjećaju tokom putovanja, dolaskom na odredište i da se to ne može riječima ispričati već samo doživjeti. Zato sam i krenula, a vodiće me Božija volja", rekla je Govedarica.

Član ANI "Jovan Dučić" Predrag Ninković kaže da mu je ovo treći put da ide pješke do manastira Ostrog.

"Ono što nas vodi na ovo putovanje je vjera i ljubav prema Svetom Vasiliji Ostroškom jer je on zaštitnik naroda u Hercegovini. Blaženi je osjećaj otići i pokloniti se moštima sveca. Vrijeme pješačenja provodimo u dobrom raspoloženju, uz pjesmu i druženje, a vodi nas vjera", istakao je Ninković.

Vođa puta ovih djevojaka i mladića je Nebojša Ratković koji ide 19. put pješke da se pokloni Svetom Vasiliju Ostroškom i Tvrdoškom.