Hodocasnici ostrog.jpg

Desetorica momaka danas su ispred Sabornog hrama u Trebinju krenuli pješke prema Ostrogu. Nakon što su dobili blagoslov od oca Dražena Tupanjanina krenuli su na put dug preko 100 kilometara.

Vođa puta je Minja Stević kome je ovo 12. put da ide na pokloničko putovanje u manastir i pokloni se moštima Svetog Vasilija Ostroškog.

Stević kaže da  je Sveti Vasilije Ostroški zaštitnik svih putnika, vozača, vjernika i da kada se krene pod Ostrog ne postoje prepreke.

"Svake godine prati nas kiša, a ove godine sunce. Nadamo se uz Božiju pomoć i blagoslov da ćemo stići 10. maja u popodnevnim satima, pokloniti se moštima našega sveca, noćiti i nakon toga vratiti se u Trebinje. Na sam dan svetitelja ćemo pješke iz Trebinja krenuti ka Mrkonjića, rodnom selu našeg čudotvorca", rekao je Stević.

Prvi put na pokloničko putovanje ide sedamnaestogodišnji Dejan Jegdić koji je odavno imao želju da ide pod Ostrog.

"Veliko mi je zadovoljstvo što idem sa ovim momcima i mislim da će biti jedno nezaboravno putovanje. Osjećaj je fenomenalan jer idem da se poklonim jednom od najvećih svetitelja pravoslavne crkve i našem zaštitniku Svetom Vasiliju Ostroškom", istakao je Jegdić.

Grupa se zahvaljuje braći Pantović i firmi "Dineco" koja im svake godine pomažu prilikom hodočašća.