Bolnica tb.jpg

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić sa  saradnicima obišao je danas građevinske radove u Bolnici Trebinje  kojim će se znatno proširiti smještajni kapaciteti, ali i kiseonička mreža.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi kažu da će  završetkom radova na istočnom krilu bolnice raspolagati sa 131 kiseoničkim  mjestom, te  dobiti još jedno odjeljenje sa 22 kreveta.

Iz Bolnice Trebinje danas je saopšteno da su se stabilizacijom epidemiološke situacije i smanjenjem broja hospitalizovanih lica na kovid odjeljenjima stekli uslove za povratak u regularan rad Službe za radiološku dijagnostiku, a koji je bio reorganizovan za potrebe kovid pacijenata 26. marta.

„Od sutra, kovid pozitivni pacijenti snimaju se samo u periodu od 14 do 17 časova, uz uputnicu porodičnog ljekara. Dok se u prvoj smjeni i poslije 17 časova, nakon detaljne dezinfekcije prostora i opreme, snimaju non kovid pacijenti. Mole se pacijenti  da na snimanje dolaze isključivo sa uputnicom porodičnog ljekara“, napominju iz ove ustanove.

Takođe, iz trebinjske bolnice kažu da izlaskom Odjeljenja interne medicine iz kovid režima, stvorili su se uslovi i za nesmetano obavljanje specijalističkih pregleda onih ambulanti koje su do sada djelovale pri Odjeljenju za oftalmologiju.

„Od petka, 7. maja, sve internističke ambulante, ambulanta ORL i neurološka vraćaju se u svoje prostorije, pri matičnim odjeljenjima. Molimo vas da poštujete sve higijensko-epidemiološke mjere prilikom dolaska u Bolnicu“, saopšteno je iz ove ustanove.