Selekcija bih u181.jpg

U "Gradu sunca" se okupila fudbalska reprezentacija U-18 BiH i odradila trening za dvije prijateljske utakmice u Podgorici sa reprezentacijom Crne Gore.

Selektor Ivica Barbarić je sa svojim stručnim štabom pozvao 20 fudbalera iz FK "Željezničar", FK "Borac", FK "Sarajevo", FK "Zrinjski", FK "Sloboda", FK "Zvijezda 09" i FK "Široki Brijeg".

Nekadašnji fudbaler "Veleža" iz Mostara Ivica Barbarić je dosta puta dolazio u Trebinje, ali je ovo prvi put da dolazi sa reprezentacijom.

"Ranije sam za 'Grad sunca' čuo sve najbolje i odlučili smo da ovdje bude mjesto našeg okupljanja, treninga i odlaska za Crnu Goru. Ovo je nešto fantastično i dobro za ekipe koje će se ovdje pripremati. Uvjeren sam da će se nastaviti saradnja ne samo sa našom selekcijom, već znam da će ovo biti jedno od mjesta gdje će dolaziti i druge ekipe", rekao je Barbarić.

On je kazao da je Kovid-19 poremetio dosta toga tako da generacija koja je 2002. (juniori) nema evropska takmičenja, pa rade sa selekcijom 2003. i 2004.

"Mi selektiramo i na taj način imamo uvid u naše mlade igrače tako da prilikom promjena imamo što bolju selekciju. Težak je prolazak na Evropsko prvenstvo, a kvalifikacije počinju na jesen. Mi sada ne zovemo igrače van BiH zbog korone tako da nam se otvara prostor za selektiranje i provjeravanje više domaćih igrača", naglasio je Barbarić.

Selekcija bih u182.jpg

Igrač FK "Zrinjski" Antonio Prskalo bio je više puta u Trebinju i igrao je u U-17.

"Igram na pozicij prednjeg veznog i treniram od svoje osme godine. Za mene je fudbal uživanje, nastaviću i dalje da se bavim fudbalom i želim da se svojom igrom nametnem selektoru", jasan je Prskalo.

U FK "Sloboda"-Tuzla igra Harun Berberović Malkočević na poziciji štopera.

"Prošlog vikenda igrao sam protiv reprezentacije Srbije i mislim da kao kolektiv možemo dobiti ove dvije utakmice protiv Crne Gore. Volja i želja da prikažemo što više na terenu krasi ove momke", samouvjereno kaže Berberović Malkočević.

Marketing menadžer "Grada sunca" Milica Adžić ističe zadovoljstvo što je je Fudbalski savez BIH prepoznao njihovu bogatu sportsku ponudu koju nude raznim sportskim sekcijama i da nova ulaganja u sportsku infrastrukturu daju željeni efekat.

"Drago nam je da je U-18 reprezentacija BIH imala priliku da trenira na novim terenima sa prirodnom i vještačkom travom i da ćemo u skorijoj budućnosti nastaviti saradnju. Grad sunca će nastaviti da radi na tome da sportska ponuda bude što raznovrsnija, da se usavrši i još dodatno obogati. Na taj način ćemo biti prepoznatljivi po dobrim uslovima, pravi odabir za sve sportske kolektive i pravo mjesto za njihove aktivnosti i potrebe. Hotelski kapaciteti i sportski sadržaj ima tendenciju da bude lider u regionu",  poručila je Adžić.