kovid 3.jpg

Gradonačelnik Mirko Ćurić i predsjednik Skupštine Grada Dragoslav Banjak sa saradnicima obišli su povodom Vaskrsa pripadnike dežurnih službi u gradu, te pacijente smještene na kovid odjeljenju trebinjske Bolnice.

Oni su posjetili pripadnike Policijske uprave Trebinje, Teritorijalne vatrogasne jedinice i Službe hitne medicinske pomoći, te pacijente koji se liječe od posljedica izazvanih infekcijom virusa korona.

Ćurić je rekao da se praznik Vaskrs provodi sa najmilijim, ali da to nisu u mogućnosti  oni koji su danas dežurni, kao ni oni smješteni u Bolnici, zbog čega su ih danas i posjetili kako bi im čestitali ovaj veliki praznik.

posjeta dezurnim sluzbama (1).jpg

"Obišli smo one koji brinu o Trebinju kada drugi odmaraju. Posebno me raduje što je na kovid odjeljenju manji broj hospitalizovanih nego u prethodnim danima", naveo je Ćurić.

On je kazao da i pored poboljšane epidemiološke situacije nema mjesta za opuštanje, te da je važno poštovanje epidemioloških mjera.

"Nema dileme da je zdravlje ljudi na prvom mjestu i da je to prioritet za sve nas, posebno iz razloga jer su i naši medicinski radnici već duže od godinu dana na prvoj liniji borbe za Kovidom-19. Isto tako, privreda mora da radi. Vjerujem da uz poštovanje epidemioloških mjera možemo da imamo dobru turističku sezonu", naveo je Ćurić

Čelnici grada su pripadnicima dežurnih službi uručili vaskršnja jaja, a pacijentima na kovid odjeljenju ručak, voće i jaja.

posjeta dezurnim sluzbama (3).jpg

posjeta dezurnim sluzbama (2).jpg