Grad sunca1.jpg

U "Gradu Sunca" u Trebinju u prvom kvartalu ove godine boravilo je oko 20 odsto više turista u odnosu na isti period prošle godine, a za vaskršnje i prvomajske praznike se očekuje da će turisti u potpunosti popuniti sve smještajne kapacitete u tom turističkom kompleksu, izjavila je danas za Srnu marketing menadžer u "Gradu Sunca" Milica Adžić.

“Gradu Sunca” je za prvomajske i vaskršnje praznike sada popunjeno oko 85 odsto smještajnih kapaciteta, rekla je Adžićeva i izrazila očekivanje da će sva raspoloživa mjesta biti popunjena.

Adžićeva je najavila da očekuju uspješnu ovogodišnju sezonu sa popunjenosti kapaciteta tokom juna, jula, avgusta i septembra od najmanje 85 odsto.

Već sada, istakla je ona, postoji dosta upita u vezi sa sadržajima “Grada Sunca”, Akva-parka, Dino parka, dječije igraonice i ostalih sadržaja tog turističkog kompleksa.

– `Grad Sunca` nudi znatan broj atraktivnih sadržaja tako da možemo da izađemo u susret zahtjevima gostiju bilo da je riječ o aktivnom ili pasivnom odmoru – poručila je Adžićeva.

Ona je najavila da je taj turistički kompleks upotpunio sportsku ponudu sa dva fudbalska stadiona sa prirodnom i vještačkom travom i da će već početkom maja ugostiti Omladinsku fudbalsku reprezentaciju BiH.

Grad sunca2.jpg

“Znatan broj turista je koristio usluge `Grada Sunca`, a da nismo registrovali nijedan slučaj zaraze virusom korona i zahvaljujući tome u prvom kvartalu ove godine bilježimo rast broja rezervacija u odnosu na isti period prošle godine”, istakla je Adžićeva.

Prema njenim riječima, najviše gostiju je u protekloj sezoni i od kada je počela pandemija korona virusa, u tu poznatu trebinjsku turističku destinaciju dolazilo iz BiH, Crne Gore, Srbije i Hrvatske.

Kada je riječ o turističkim vaučerima Vlade Republike Srpske, ona je naglasila da je prethodna turistička sezona pokazala da su ti vaučeri održali domaći turizam i podstakli domaće turiste da upoznaju svoju zemlju.

Ona je napomenula da je uprava “Grada Sunca” bezbroj puta isticala značaj turističkih vaučera i podržala tu inicijativu Ministarstva trgovine i turizma i Vlade Republike Srpske.