Ugovor aktivni odmor.jpg

U Trebinju je danas potpisan ugovor o grantu za realizaciju projekta „Aktivni odmor – razvoj turističkih potencijala Trebinja“, čija je ukupna vrijednost 65.000 KM.

Opšti cilj projekta je unapređenje kvaliteta ponude aktivnog odmora u Trebinju i poboljšanje ambijenta za generisanje novih radnih mjesta u turističkoj djelatnosti.

Specifični ciljevi su razvoj infrastrukture i novih usluga u Parku prirode Orjen, osnaživanje kapaciteta lokalne zajednice i lokalnih domaćinstava za razvoj novih sadržaja aktivnog odmora i podizanje svijesti javnosti o ponudi aktivnog odmora u Trebinju.

Nosilac projekta je Grad Trebinje, a partner je Planinarsko društvo „Vučji zub“ Trebinje.

Projekat će finansirati Fondacija Helvetas Moja Budućnost u iznosu od 30.700 KM, a preostali iznos sufinansiraju Grad Trebinje i Planinarsko društvo „Vučji zub“ Trebinje.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je rekao da nakon ovog potpisivanja, slijedi realizacija projekta, koji će, kako je planirano, biti završen do kraja ove godine.

„Grad Trebinje i Turistička organizacija će dobiti jedan novi sadržaj, koji je važan pogotovo kada pogledate statistiku da ruralni turizam je nešto što se traži u svijetu. Mi danas raspisujemo javne pozive za nabavku opreme, da bi se obezbijedio Planinarski dom za smještajne kapacitete“, naveo je Ćurić.

Direktor Fondacije „Helvetas Moja budućnost“ Sven Dominković izrazio je zadovoljstvo saradnjom sa Gradskom upravom Trebinje, istakavši da svaka aktivnost koja se preduzme dovodi do rezultata.

„Ovaj projekat se uklapa u trendove koje mi pratimo. Ljudi su željni nešto doživjeti, odmoriti se na planini od digitalizacije i ovo se uklapa u tu priču“, rekao je Dominković.

Igor Škero, predsjednik PD „Vučji zub“ je istakao da je ovaj projekat izuzetno značajan za njihovo društvo.

„Izgradnja planinarskog doma je u toku, a glavne aktivnosti projekta su uspostavljanje smještajnih kapaciteta i izgradnja sanitarnog čvora u Planinarskog domu “Ubla”, čime će ovaj objekat biti stavljen u punu funkciju, što će biti pionirski poduhvat na ovom području, pogotovo što se tiče ruralnog dijela, parka prirode Orijen“, rekao je Škero.