IMG_20210428_53709.jpg

U Bolnici Trebinje jutros je počelo testiranje na virus korona zaposlenih u trebinjskim hotelima, koje je obezbijedila trebinjska Gradska uprava.

Danas će biti testirano oko 50 osoba.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da će svim zaposlenim u hotelima i restoranima biti obezbijeđeno besplatno testiranje o trošku grada kako bi turisti koji dolaze u grad na Trebišnjici bili bezbjedni kada je riječ o virusu korona.

Ćurić je naveo da će se testiranje vršiti periodično.

"Nadamo se da će ovo doprinijeti i vlasnicima hotela i restorana i uopšte turizmu da Trebinje zaživi da se ponovi sezona iz prethodnih godina", izjavio je Ćurić novinarima, te pozvao turiste da dođu u Trebinje.

On je dodao da je sa vlasnicima hotela dogovoreno da se i gosti koji eventualno budu imali simptome virusa korona testiraju u Trebinju kako bi bili bezbjedni koliko je moguće.

"Nastavljamo da sprovodimo i procedure kovid režima da se dobiju neophodni sertifikati za sve organizacije da ispune uslove koji su neophodni kako bi ljudi bili bezbjedni i kako bi pokušali da olakšamo svima putovanje", rekao je Ćurić.

Menadžer prodaje u hotelu "Svislajon" Vanja Kundačina zahvalila je Gradskoj upravi i Turističkoj organizaciji grada za ovu inicijativu, istakavši da je veoma pohvalno što će Trebinje ponovo biti destinacija bez korone.

Portparol trebinjske Bolnice Nikolina Mučibabić rekla je novinarima da je epidemiološka situacija u Bolnici znatno bolja, postepeno se stabilizuje, te da je danas na hospitalizaciji 42 lica, od kojih je 28 na kiseoničkoj terapiji, a jedno je na neinvazivnom respiratoru.

Mučibabićeva je dodala da će u narednim danima, ukoliko situacija ostane ovakva, Odjeljenje za internu medicinu izaći iz kovid režima