Gimnazija trebinje.jpg

Počeli su završni spoljni radovi na izgradnji Gimnazije, hrama znanja, nauke i kulture zadužbinara Rodoljuba Draškovića.

"Skele su postavljene i treba da počnu završni fasaderski radovi, a čitavo zdanje biće obloženo kamenom vrhunskog kvaliteta", kažu u Fondaciji Rodoljub Drašković.

Dodaju da je pripremljena i stolarija koja će uskoro biti postavljena, nakon čega počinje i unutrašnje uređenje objekta.

Gimnazija će biti izgrađena po najvišim standardima, najsavremenije opremljena, a koštaće više od 20 miliona maraka.

Objekat je dar hercegovačkog kneza građanima Trebinja i narodu Hercegovine.

Nova zgrada gimnazije jedinstvene je i veoma atraktivne arhitekture. Prostire se na 7.000 kvadratnih metara, na tri sprata. Raspolagaće sa 24 kabineta, savremenim laboratorijama, bibliotekom, amfiteatrom, sportskom dvoranom, multifunkcionalnim prostorom za vannanstavne aktivnosti i restoranom.

„Moja zadužbina narodu Hercegovine, hram znanja, nauke i mudrosti – gimnazija je djelo koje će živjeti vijekovima. Sa gradnjom ovog hrama dobićemo slogu i jedinstvo, radi očuvanja trajnog mira i boljeg života u cijeloj Hercegovini“, poručio je zadužbinar pri početku radova dodajući da želi Hercegovinu bez granica i slobodnu, u kojoj se radi i gradi i u kojoj će svi njeni građani živjeti standardom dostojnim savremenom čovjeku.