IMG_20210423_079.jpg

Gradonačelnik Mirko Ćurić je povodom Svjetskog dana knjige posjetio trebinjsku Narodnu biblioteku i poklonio 80 novih knjiga i prvu zvaničnu i tekstom i fotografijama bogato ilustrovanu monografiju Trebinja, koja je nedavno izašla iz štampe.

Ćurić je tokom posjete obišao prostorije biblioteke te iskoristio priliku da razgovara sa bibliotekarima i sa njima razmijeni mišljenje o izazovima u radu u vrijeme pandemije virusa korona.

"Raduje me što sam danas ovdje povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava. Ove knjige su simboličan poklon, a Narodna biblioteka, kao i ostale ustanove kulture uvijek mogu da računaju na podršku Gradske uprave", rekao je Ćurić.

Curic biblioteka2.jpg

Ćurić je, zadvoljan stanjem u trebinjskoj biblioteci, pohvalio rad ove ustanove, koja je samo u prošloj godini, uprkos ograničenjima pandemije realizovala dva velika projekta - pokrenula procec digitalizacije legata Jovana Dučića u održala nekoliko vrlo značajnih književnih promocija, te pokrenula izdavačku djelatnost.

"Posebno mi je drago što sam se u Narodnoj biblioteci uvjerio da je riječ o radnoj atmosferi i da je primjetan veliki broj novih kvalitetnih događaja u ovoj ustanovi, koje čak ni epidemija i cijela situacija oko virusa korona nije usporila", naveo je Ćurić.

Ćurić je kazao da je ponosan na to što Narodna biblioteka ima više od 2.000 članova, te što se velika pažnja posvećuje djeci, koja na taj način stiču naviku čitanja i redovno posjećuju ovu ustanovu.

Curic biblioteka3.jpg

Direktor Narodne biblioteke Milosava Supić Vuković zahvalila je Ćuriću i Gradskoj upravi na vrijednim poklonima i podršci koju pružaju ovoj ustanovi.

Ona kaže da je Grad odgovorio na svaku inicijativu i zahtijev Narodne biblioteke i da ova saradnje treba da bude primjer svim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj.