Policija srpske.jpg

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su 21. aprila 2021. godine, dokumentovali dva krivična djela „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Policijski službenici su u noći 20/21. april 2021. godine, primjetili lice inicijala N.Đ. kako sakriva određene predmete na pomoćnom objektu jedne škole u Trebinju.

Na licu mjesta je izvršen uviđaj kojim su izuzete dvije kartonske kutije u kojima se ukupno nalazilo 24,6 grama bijele praškaste materije koja svojim karakteristikama asocira na opojnu drogu spid.

Takođe, je u jutarnjim časovima izvršen pretres kuće i pomoćnih prostorija, kao i putničkog automobila koje koristi lice inicijala M.M. iz Trebinja, kojom prilikom su pronađena dva najlonska zamotuljka u kojima se nalazila zeljasta biljna materija koja svojim morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne težine 14 grama.

Oba lica su nakon kriminalističke obrade, a po nalogu Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju puštena kući i protiv njih će biti podnešen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ u redovnoj proceduri.

Za tri mjeseca 2021. godine, Policijska uprava Trebinje evidentirala je jedno krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i 37 prekršaja. Ukupno je oduzeto 23 grama opojne droge marihuane i pet grama kokaina.

Izjavu za medije daće portparol Policijske uprave Trebinje, Jovana Cvijetić, 22. aprila 2021. godine, u 10,30 časova, ispred zgrade PU Trebinje.