akcija ciscenja3.jpg

U Trebinju je održana akcija uređenja i čišćenja grada u kojoj su učestvovale nadležne službe i građani, a u okviru obilježavanja Međunarodnog dana planete Zemlje – 22. aprila.

U današnjoj akciji učestvovalo je više od 1.000 volontera iz više od 30 gradskih organizacija koji su naa više lokacija čistili grad i zasadili sadnice cvijeća i drveća, a prikupljeno je oko 35 tona različitog otpada.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je novinarima da je su u današnjoj akciji prvi put učestvovati i mještani opštine Ravno.

"Veliki broj ljudi koji dolazi u Trebinje ima pozitivno mišljenje o čistoći grada. Nadam se da će Trebinje sada biti još ljepše i čistije", rekao je Ćurić.

Direktor Javne ustanove "Ekologija i bezbjednost" Stevan Bekan rekao je da se današnjom akcijom želi poslati poruka da je jako važno da se živi u zdravoj i uređenoj životnoj sredini.

"Grad Trebinje po svima koji posjećuju naš grad spada u red jako lijepih i uređenih gradova možda i najljepših u regionu. To nije samo zasluga nadležnih službi nego i građana Trebinja koji vole svoj grad i o njemu vode brigu ne samo na Dan planete nego sve dane", istakao je Bekan.

Untitled.jpg

Međunarodni dan planete Zemlje obilježava se svake godine sa ciljem skretanja pažnje građanima na značaj očuvanja prirode i sprečavanja negativnih posljedica po životnu sredinu.

U akciji su, osim građana, učestvovali radnici preduzeća Komunalno, Centra za gazdovanje kršem, Ekologije i bezbjednosti, HET-a, Elektrohercegovine, Hercegovina puteva, Vodovoda, Radnika, te pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice, dobrovoljnih vatrogasnih društava, članovi Sportskog društva Leotar, Mjesne zajednice Zupci, Planinarskog društva "Vučji zub", političkih partija, Crvenog krsta, te druge organizacije, radni kolektivi i volonteri.

za-ljepse-trebinje-3.jpg