Izgoreo-automobil-na-Novom-Beogradu-2.jpg

Službeniku OBA Jovu Asanoviću u potpunosti je izgorio automobil “pežo 207 karavan”, ispred porodične kuće u selu Grab kod Trebinja.

U Policijskoj upravi Trebinje je potvrđeno da se sve dešavalo jutros u ranim jutarnjim satima, kada su oko 3 časa zaprimili prijavu i odmah izašli na teren, zajedno sa Vatrogasnom jedinicom Trebinje, ali ni jedni ni drugi nisu davali više detalja, osim da je obavljen uviđaj.

Automobil je, međutim, u potpunosti izgorio, a prema prvim sumnjama riječ je o paljevini i  to zapaljivim koktelom, tako da je plamen u dobroj mjeri uništio automobil.

Da je požar podmetnut sumnjaju i mještani Graba, jer je, kako kažu, sve asociralo na to da je paljevina bila pripremljena, pa je na obližnjem stubu i struja bila isključena i to na način da je katanac koji je bio na razvodniku obijen, a zatim spuštena sklopka, pa je sve obavljeno pod okriljem noći.

Mještane je probudio i lavež pasa, a zatim i buka automobila, ali dok su postali svjesni situacije i kada se plamen razgorio počinilac ili više njih su već bili pobjegli.

Do Asanovića nismo mogli doći, ali sve komšije tvrde da je u pitanju pošten čovjek i dobar komšija, te da im nije jasno zašto je ovo urađeno.

Ovo je treći zapaljeni automobil u Trebinju u ovoj godini, jer su u januaru zapaljeni automobili Vladana Mastilovića, brata odbornika SNSD-a u lokalnom parlamentu Milutina Mastilovića i Zorana Vujovića, a prije njih je u prošloj godini zapaljeno još nekoliko automobila.