gradska uprava grada trebinja.jpg

Grad Trebinje poziva sve zainteresovane maturante da se prijave na besplatnu pripremnu nastavu za upis na fakultet, navodi se u javnom pozivu koji je dostavljen medijima, a koji je potpisao gradonačelnik Mirko Ćurić.

Uvažavajući činjenicu da je pandemija u velikoj mjeri otežala  proces redovne nastave, tako i sam proces pripreme za upis željenih fakulteta Grad je odlučio da podrži maturante i da im priliku za adekvatnu pripremu pred prijemne ispite na fakultetima u zemlji i regionu.

Plan je da se organizuju besplatie pripremni časovi iz odabranih predmeta.

Javni poziv je otvoren 15 dana.

Prijave se mogu dostaviti na jedan od sljedećih načina:

  • Lično-u prijemnu kancelariju „na protokolu“ Gradske uprave (popunjen prijavni obrazac u koverti na kojoj treba naznačiti „za pripremnu nastavu“- Odjeljenje za kulturu, porodicu, sport i obrazovanje)
  • Popunjen prijavni obrazac poslati na imejl obrazovanje@trebinje.rs.ba

Gradska uprava će nakon analize pristiglih prijava odabrati predmete i predavače, te u zavisnosti od epidemiološke situacije objaviti načine i uslove  pohađanja pripremne nastave (rad u grupama, on-line pripremni časovi, obrada priručnika za prijemne ispite).

Minimalan broj prijavljenih po jednom predmetu je 5 maturanata ili svršenih srednjoškolaca-da bi se mogli angažovati predavači.

JAVNI POZIV

PRIJAVNI OBRAZAC