maja kolak.jpg

Protiv člana vladajućeg SNSD-a i pravnika u Hidroelektrana na Trebišnjici /HET/ Maje Kolak Osnovni sud u Trebinju je obustavio krivični postupak zbog nastupanja zastarjelosti krivičnog gonjenja, potvrđeno je u ovom sudu za TrebinjeLive.info.

Predsjednik trebinjskog Osnovnog suda Milan Bosić u pisanom odgovoru za naš portal je naveo da je predmetu protiv Kolakove relativna zastara krivičnog gonjenja nastupila prije dostavljanja optužnice ovom sudu od strane Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju.

"Optužnica je i u ovom slučaju potvrđena ali je optužena uložila prethodni prigovor protiv rješenja o potvrđivanju optužnice. Sud je prihvatio taj prigovor", navodi se u Bosićevom pisanom odgovoru.

Kolakova je bila osumnjičena za falsifikovanje isprava u aferi "Papović", u kojoj su nabavljani lažni računi i tako sticana nelegalna finansijska korist.

A da pojedinci zbog zastare iako su počinili krivična djela neće odogovarati pred zakonom TrebinjeLive.info je ukazao još prije dvije godine, kada je pisao o ovoj aferi u kojoj su brojni pojedinci koristili lažne račune profesora Vukašina Vula Papovića i sa njima naplaćivali uglavnom lažna hotelska spavanja.

Inače, u slučaju Papović u toku je sudski proces protiv 16 lica.