testovi donacija.JPG

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić primio je danas donaciju kompanije "Hemofarm" koja je našem gradu i Domu zdravlja donirala 500 antigen brzih testova na virus korona.

Ćurić je tom prilikom istakao da će ova donacija značajno pomoći prilikom testiranja osoba kod kojih se sumnja na infekciju virusom korona.

"Značajna će biti i zbog vremena čekanja na rezultate testa posebno za ona lica kod kojih početna klinička slika ne ukazuje na virus korona", naveo je Ćurić.

On je rekao da ovo nije prva donacija "Hemofarma" našem gradu, izražavajući zahvalnost što su Trebinje i ovoga puta uvrstilu u svoje planove za donacije širom Republike Srpske.

Regionalni menadžer kompanije "Hemofarm" Biljana Grkavac rekla je da je ova donacija dio njihove kampanje "Super heroji maske nose ispod očiju", u okviru koje se dio novca koji "Hemofarm" zaradi od prodaje probiotika donira za kupovinu medicinske opreme.

Prema njenim riječima, današnja donacija je jedna od niza donacija koje će tek uslijediti u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

"Epidemiološke mjere su za dobro svih nas, a kampanja 'Hemofarma' omogućava da medicinski radnici imaju sve ono što im je potrebno za svakodnevni rad", navela je Grkavac.

Rukovodilac za ekonomske, finansijske i analitičke poslove u trebinjskom Domu zdravlja Radovan Todorović kazao je da je ovo vrlo vrijedna donacija i da će im značajno olakšati rad.