testovi radnici1.jpg

Svi radnici zaposleni u registrovanim smještajnim objektima na području Trebinja biće testirani na virus korona o trošku Grada, najavio je gradonačelnik Mirko Ćurić.

Ćurić je, nakon sastanka sa predstavnicima pravnih lica koja pružaju usluge smještaja, rekao je da će Grad obezbijediti testove za ovu namjenu, a da će se testiranje vršiti više puta, a sve s ciljem da gosti koji budu boravili u tim objektima budu bezbjedni.

"Ovo je samo jedan od koraka koji ćemo preduzeti tokom predstojeće turističke sezone. Bliži nam se ljeto, a znamo da je Trebinje već sada među destinacijama koje se traže za odmor. Moramo da učinimo sve da i radnici i turisti budu bezbjedni, jer je pandemija i dalje prisutna", naveo je Ćurić.

On je kazao da je zdravlje ljudi na prvom mjestu, ali da privreda mora da radi uz poštovanje epidemioloških mjera.

testovi radnici2.jpg

"Grad je i u budžetu predvidio oko 100.000 KM za pomoć privredi, a spremni smo da izdvojimo i dodatna sredstva za saniranje ekonomskih posljedica virusa korona", naveo je Ćurić.

Menadžer u "Gradu sunca" Vanja Šipovac pozdravila je gest Gradske uprave, navodeći da će to značajno doprinijeti većoj bezbjednosti i radnika i gostiju.

Ona je istakla da vjeruje i da će radnici u turističkom sektoru biti jedan od prioriteta prilikom vakcinacije.