IMG_20210414_10735.jpg

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da će u narednom periodu prema istočnohercegovačkim opštinama i Gradu Trebinju biti upućena veća količina vakcina kako bi građani koji su se prijavili što prije i dobili vakcinu.

Šeranić je, nakon sastanka sa predstavnicima lokalnih zajednica, domova zdravlja i bolnica iz istočne Hercegovine, istakao da očekuje isporuku ruskih vakcina "Sputnjik V", koje je Republika Srpska kupila, te vakcina "Fajzer-Biontek" i "Astra zeneka" koje dolaze posredstvom Kovaks sistema.

On je najavio da će resorno ministarstvo pomoći u kupovini novog ambulantnog vozila za Dom zdravlja Berkovići, ali i da sve lokalne zajednice treba da se uključe u finansiranje primarnog nivoa zdravstvene zaštite.

"Sve je to neophodno kako bi pacijenti dobili sve ono što im je neophodno kod razvoja oboljenja Kovida-19", kazao je Šeranić.

seranic curic (2).jpg

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da su domovi zdravlja i dvije bolnice u istočnoj Hercegovini odgovorile na kvalitetan način s obzirom da na to da pandemije virusa korona traje već duže od godinu dana.

"Razgovarali smo i o tome šta možemo da uradimo kako bi se epidemiološka situacija poboljšala. mi smo stava da lokalne zajednice podrže medicinski sektor - i ustanove i radnike", naveo je Ćurić.

Šeranić je posjetio trebinjski Dom zdravlja, a u toku je obilazak kovid odjeljenja trebinjske Bolnice.