konzularna kancelarija.jpg

Na današnji dan prije tri godine predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je sa tadašnjim predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i gradonačelnikom Trebinja Lukom Petrovićem otvorio Konzularnu kancelariju Generalnog konzulata Srbije u Trebinju.

Zaključno sa današnjim danom posredstvom ove kancelarije zahtijev za prijem u državljanstvo Srbije podnijelo je 2.700 lica.

Broj lica koja su primljena u srpsko državljanstvo je veći iz razloga što je ova kancelarija preuzela značajan broj predmeta, a prema svojoj mjesnoj nadležnosti, koje je prije toga vodio Generalni konzulat Republike Srbije u Mostaru.

"Izdato je i oko 300 putnih isprava (pasoša)", kažu u Konzularnoj kancelariji u Trebinju.

vucic-dodik-konzulat.jpg

U ovoj kancelariji pojašnjavaju da dokumentacija koja je potrebna za sticanje državljanstva Srbije podrazumijeva rodni list ne stariji od godinu dana koji se vadi u mjestu rođenja, vjenčani list po mjestu vjenčanja, uvjerenje o državljanstvu BiH-RS i kopija važećeg ličnog dokumenta.

Radno vrijeme Konzularne kancelarije Republike Srbije u Trebinju sa strankama je svakog radnog dana od 9.00 do 13.00 časova.