Kk leotar.jpg

U 25. kolu Prvenstva BiH KK "Leotar" u sobotu dočekuje "Slobodu" iz Tuzle. Ako se pogleda na tabelu domaćin ima omjer od 14 pobjeda i 8 poraza (iz 22 utakmice), a gosti 11 pobjeda i 10 poraza (iz 21 utakmice).

Pomoćni trener Leotara Dražen Šegrt koji sa klupe predvodi Trebinjce imao je samo riječi hvale na račun svojih igrača.

"Na početku sezone nismo se nadali ovakvom rezultatu, ali razvojem situacije iz utakmice u utakmicu rasli smo mentalno i htjeli smo to da održimo. Da smo sebe vidjeli u 'Ligi 6' prije četiri-pet mjeseci sigurno nismo. Šakotić i Aleksić su ušli povrijeđeni u sezonu, imali smo koronu u klubu, a i sada nismo kompletni zadnjih nekoliko kola i ja vodim klub jer je Miro Vukoje zaglavio u bolnici sa teškom upalom pluća, a Komar je izašao iz izolacija. Mučna je ovo sezona sa svakog aspekta i sportskog, finansijskog, zdravstvenog", rekao  je Šegrt.

Kapiten Leotara Đorđije Ninković je istakao da je u ovoj sezoni glavni bio opstanak, a to je ostvareno već na polusezoni.

"Dobre igre i rezultate prenijeli smo i na drugi dio sezone. Imamo ozbiljan broj pobjeda i i već matematički smo ušli u 'Ligu 6'. Ovo se nije očekivalo od nas, ali velikim trudom i zalaganjem igrača, trenera, uprave i svih ljudi oko kluba doprinijeli su ovim ostvarenim rezultatima", jasan je Ninković.

Stefan Mijović koji je nakon povratka u Trebinje pružio odlične igre naglasio je da je ova sezona za njegovu ekipu bila dosta teška zbog velikog broja povreda i veliki broj utakmica igrano je sa sedam-osam igrača.

"Čini mi se da je ovo najbolja sezona kluba gdje imamo 14 pobjeda dva kola prije kraja. Ovom prilikom čestitao bih svim igračima, stručnom štabu i trenerima na ovom uspjehu. Za ove dobre rezultate važna je bila dobra atmosfera u klubu, krasilo nas je zajedništvo jer svi mi ovdje treniramo po desetak godina zajedno i dobro se poznajemo", kategoričan je Mijović.