Vaso mijanovic.jpg

Naš sugrađanin Vaso Mijanović je od prvog aprila na poziciji šefa marketinga i komunikacija u Fudbalskom savezu BiH.

Osim toga što je završio diplomske i postdiplomske studije na Pravnom fakultetu u Beogradu i ima položen pravosudni i advokatski ispit, Vaso Mijanović je cijeli dosadašnji radni vijek direktno i indirektno u fudbalu.

"Još od sredine devedesetih sam na fudbalskim stadionima i ljubav prema fudbalu me definisala od kada znam za sebe. Obišao sam najveće evropske i svjetske fudbalske klubove, gledao utakmice i derbije klubskog i nacionalnog fudbala i one nižih rangova po svim vremenskim uslovima", kaže Mijanović.

Ostvario se i kroz rad u klubovima i fudbalskim strukturama. Prvi koraci su bili kroz FK Partizan, pa preko predsjednika skupštine FK "Leotar" i predstavnika kluba, te skupštine FK "Borac" iz Banja Luke. Bio je i delegat u skupštini FSRS i NS/FS BiH, te član raznih komiteta saveza i izborne komisije NS/FS BiH.

"Ovo je novi izazov za mene i očekujem da kroz svoj rad zajedno sa novim predsjednikom NS/FS BiH unaprijedimo kvalitet fudbala u BiH u svim segmentima i iskreno vjerujem da ćemo u tome uspjeti. Što se fudbala u Trebinju tiče, nažalost nisam u FK Leotaru već duži period, ali kao iskreni trebinjac uvijek sam spreman da pomognem Leotaru i razvoju fudbala u Trebinju i Hercegovini", istakao je Mijanović.