Trebinje-Jovan-Ducic.jpg

Na Dučićev dan, a povodom velikog jubileja - stogodišnjice postojanja trebinjske gimnazije, učenici i profesori ove škole predstavili su video „Lirika na grudima“, svoj omaž Jovanu Dučiću, pjesniku čije ime gimnazija danas nosi.

„Stvaraoci videa usredsredili su se na misaoni, emotivni, vizuelni i zvučni doživljaj nekoliko odabranih Dučićevih pjesama, sa početka i kraja njegovog pjesničkog puta, kao i na ideju odanosti kreaciji, te univerzalnim, estetskim i etičkim vrijednostima. Ovo je naš skromni dar gradu, bivšim i sadašnjim učenicima i profesorima naše škole i svim ljudima dobre volje“, navedeno je u opisu video sadržaja.

Naratori: Romana Roganović, Jovana Đerković, Mato Ratković i Helena Brajić; recitator: Vojislav Elez; pjevaju (uz muziku Nemanje Nešića): Lana Ćapin, Kristina Miliša, Romana Roganović i Irina Gačević; kamera: Pero Bokić i Helena Brajić; fotografija: Slavenko Vukasović, Helena Brajić i Jovana Đerković; slikanje pijeskom: Anastasija Tomić; saradnik u obradi videa: Marko Mirdinja; kamera, montaža i produkcija: Pero Bokić

Scenario i režija: Veselinka Kulaš