Dragan lukac.jpg

Uvijek postoji opcija da se uvede policijski čas ako to okolnosti budu zahtijevale. Konstantno se prati epidemiološka situacija, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač gostujući u Dnevniku plus RTRS-a.

Lukač je naglasio da je mnogo zaraženih i nažalost, preminulih. 

- Pogoršana je epidemiološka situacija u našem okruženju i drugim evropskim zemljama, a to doprinosi tome da se donose teške odluke. To nam utiče i na ekonomiju, ali na prvom mjestu su nam životi ljudi - istakao je Lukač.

Republički štab za vanredne situacije, navodi Lukač, svakodnevno sagledava šta se dešava i u skladu s tim donosi i određene odluke.

Lukač je upozorio da će svi građani koji ne poštuju epidemiološke mjere biti sankcionisani.

- Mnogi građani koji to nisu osjetili na svojoj koži ne primjenjuju sve potrebne mjere da bi suzbili pandemiju. Nije to tako samo kod nas. U principu, građani ne vole da budu zaključani, ne vole ograničenja. Ljudi su navikli da budu slobodni, ali ovo sada su specifične okolnosti gdje moramo da primjenimo neka ograničenja i građani moraju da ih poštuju – istakao je Lukač.

Lukač se nada da neće biti potrebe za uvođenjem policijskog časa, ali naglašava da se u drugim evropskim zemljama i našem okruženju primjenjuju i te metode.