Delegacija grada vrsac4.jpg

Delegacija grada Trebinja boravila je u dvodnevnoj radnoj posjeti Vršcu, u okviru koje su se sastali sa gradonačelnicom ovog grada Draganom Mitrović, predsjednikom Swisslion kompanije Rodoljubom Draškovićem kao i sa predstavnicima Udruženja Hercegovina Vršac, koje je najstarije udruženje Hercegovaca u Srbiji.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, direktor Elektroprivrede Republike Srpske Luka Petrović i načelnik Odjeljenja za turizam, poljoprivredu i preduzetništvo Bojan Vučurević su sa rukovodstvom Grada Vršca razgovarali o privrednoj saradnji i još čvršćem povezivanju dva grada pobratima.

Delegacija grada vrsac3.jpg

Dogovoreno je da se u narednom periodu intenziviraju sastanci načelnika odjeljenja i direktora javnih preduzeća u privrednom i turističkom interesu Trebinja i Vršca.

Delegacija je posjetila i Konditorsku industriju Swisslion, a nakon obilaska nove vinarije, vinograda, hotela Helvecija 1880 i crkve Sv. Teodor Vršački čiji je ktitor Rodoljub Drašković, predstavnici grada Trebinja su sa predsjednikom Poslovnog sistema Swisslion razgovarali o pokretanju novih projekata u Hercegovini, kao i uspješnom i intenzivnom nastavku već započetih investicija.

Delegacija grada vrsac1.jpg

Trebinjci su gostima uručili na poklon prvubzvaničnu Monografiju Grada Trebinja kao i mozaik sa motivima grada.

Delegacija grada vrsac2.jpg