IMG_20210402_16205.jpg

Uprava preduzeća "Hidroelektrane na Trebišnjici" potpisala je danas ugovore sa 100 studenata kojima će u narednih 10 mjeseci isplaćivati stipendije od po 150 KM.

Izvršni direktor za proizvodnju i tehničke poslove ovog preduzeća Ilija Tamindžija rekao je novinarima da su i ove godine "Hidroelektrane na Trebišnjici" u svom poslovanju odvojile 150.000 KM za stipendiranje studenata iz Hercegovine.

"Opredijelili smo se na iznos od 150 KM na mjesečnom nivou, u 10 jednakih rata, što znači da će svaki student u 2021. godini dobiti po 1.500 KM, a iz razloga što su to otprilike troškovi studentskog doma i smještaja studenata", naveo je Tamindžija.

On je dodao da je oko 170 studenata konkurisalo na javni konkurs, a 122 su ispunila uslove, te da su studenti rangirani prema socijalnoj karti porodice studenata.

"Ograničena su primanja porodica studenata koji su mogli dobiti stipendiju `Hidroelektrana na Trebišnjici`", rekao je Tamindžija.

Student Pravnog fakulteta Marijana Kovač iz Ljubinja rekla je novinarima da je korisnik stipendije "Hidroelektrana na Trebišnjici" drugu godinu, te da će joj mnogo značiti.

Drago Kurdulija, otac studenta Dejana Kurdulije iz Bileće koji studira Elektrotehnički fakultet u Novom Sadu sa prosjekom ocjena većim od devet, rekao je da je ova stipendija značajna pomoć tokom studiranja.

Pravo da konkurišu za stipendiju "Hidroelektrana na Trebišnjici" imali su studenti koji studiraju Elektrotehnički, Mašinski, Građevinski, Geološki, Arhitektonski, Pravni, Ekonomski i Fakultet za proizvodnju i menadžment