Bolnica trebinje.jpg

U trebinjskoj Bolnici je od 1. januara do 31. marta hospitalizovano više od 340 pacijenata oboljelih od virusa korona, od čega je samo u martu bilo njih 200 iz svih opština istočne Hercegovine.

U ovoj ustanovi kažu da su svi ljekari, medicinske sestre, tehničari i prateće osoblje bili su angažovani za rad na kovid odjeljenjima.

"I svi su podjednako podnijeli veliki teret i dali svoj maksimum u spasavanju brojnih ljudskih života. Ni u jednom momentu nije bilo lako, ali su izdržali i izdržaće i u narednom periodu, sve dok traje pandemija i posljednji pacijent ne bude uspješno izliječen", kažu u Bolnici.

Fizički i psihički zamor svih zdravstvenih radnik je vidljiv, ali su humanost i požrtvovanost ideje vodilje za sve njih.

"Mart je iza nas, sa sobom je donio najgori scenario od početka pandemije - preminulo je 31 lice, nizale su se sve teže kliničke slike, a situacija iz dana u dan postaje sve ozbiljnija. Nadamo se stagnaciji u narednom periodu i konačnoj pobjedi nad virusom korona", poručuju iz Bolnice.