bileca.jpg

Pored pogoršane epidemiološke situacije i sve većeg broja zaraženih, u Domu zdravlja "Sveti Luka" u Bileći pojavio se i problem nedostatka medicinskog materijala.

"Mi smo zbog toga u velikom problemu kada je u pitanju i potrošni materijal, jer imamo povećan broj pacijenata, pa je samim tim povećana i potrošnja sanitetskog materijala, poput igala, špriceva, infuzija, lijekova, a posebno rendgen filmova jer je tu veliki problem, ali nam trebaju i laboratorijski reagensi. Mi jednostavno za to nemamo dovoljno sredstava, s obzirom na to da nam Fond zdravstvenog osiguranja doznačava jednaka sredstva, bez obzira na kovid", kaže direktor bilećkog Doma zdravlja Slavko Boljanović.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi su potvrdili da je u posljednjih petnaestak dana došlo do naglog pogoršanja epidemiološke situacije, a virus korona je posljednjeg martovskog dana od 13 testiranih bio potvrđen kod 12 osoba.

Aktivno je zaraženih 148 lica, desetoro čeka rezultate testova, dok je 15 pacijenata sa teškom kliničkom slikom usmjereno na bolničko liječenje, a među zaraženima je i sedmogodišnje dijete.