ciscenje kuhinje.jpg

Pošto idemo u susret sve toplijim danima i proljeću, sigurno nam u narednom periodu slijedi i detaljnije raspremanje stana ili kuće, pa smo se zato i odlučile da krenemo sa mini serijalom uradi sama trikova - prva na redu našla se naravno kuhinja, jer nekako to je prostorija čije se površine, kao i kuhinjski uređaji, najviše prljaju, naročito ako kuvamo svakodnevno, pa je zato važno i da ih redovno održavamo.

Naš je prijedlog, ukoliko do sada niste, da isprobate jednostavne trikove od sastojaka koje svako od nas ima u svom domu - nama su se pokazali odlično.

Čišćenje mikrotalasne, za koju znamo da umije da bude u poprilično haotičnom izdanju kada je svakog dana koristimo, potom glancanje slavine, čišćenje fuga na kuhinjskim pločicama (ili kupatilskim), ali i čišćenje aparata za kafu, koji je važan član porodice kuhinjskih aparata za sve nas kojima je dan nezamisliv bez ovog crnog napitka, naravno od kamenca koji se vrlo brzo nakupi, i skraćuje radni vijek aparata - sve su to trikovi koje smo vam pokazale u videu, a za koje 100% već imate u svom domu sve što vam je potrebno - poput limuna, alkoholnog sirćeta, sode bikarbone.

Čišćenje mikrotalasne: U posudu sa vodom dodati kriške isječenog limuna, pa staviti na najvišu temperaturu u mikrotalasnu na 10 minuta. Kondenzovana para od ključale vode sa limunom će rastvoriti ostatke masnoće i prljavštine.

Čišćenje od kamenca aparata za kafu: Rezervoar za vodu napunite rastvorom od vode i sirćeta u razmjeri 2:1, pa propustite nekoliko puta kroz aparat kao kada kuvate kafu. Nakon toga isti proces ponovite čistom vodom.

Fuge: Pomiješajte sodu bikarbonu i vodu u razmjeri tako da dobijete pastu. Pomoću četkice ili stare četkice za zube, ribajte fuge.

Glancanje slavine: Vrlo jednostavno, dovoljna vam je polovina limuna, kojom ćete direktno čistiti slavinu. Nakon toga samo isperete vodom, i uglancate ubrusom.

Glancanje indukcione ploče: Ukoliko imate indukcionu ploču, možete da iskoristite malo pjene za brijanje, kako biste je očistile od tragova kuvanja, a potom uglancale.