Masovna vakcinacija trebinje1.jpg

У Требињу је почела масовна вакцинација старијих од 65 година, а прву дозу вакцине "Спутњих V" данас и сутра примиће око 1.500 наших суграђана, потврђено је из Дома здравља који организује вакцинацију против вируса корона.

Вакцинација је организована у Спортској дворани "Милош Мрдић" у Бреговима по унапријед утврђеном распореду, како се не би стварала гужва и како би се и евентуални ризик због пандемије свео на минимум.

Масовну вакцинацију, први у Српској, спроводе радници Дома здравља на више пунктова у дворани, а цијели систем је веома добро организован и Требињци немају примједби.

Епидемиолог у требињском Дому здравља Јелена Дурић рекла је новинарима да је ово историјски догађај, те да су се за вакцинацију грађани пријавили својим тимовима породичне медицине након што је Министарство упутило јавни позив за регистрацију.

"Особе које су се вакцинисале данас и које ће се вакцинисати сутра већ су добиле термин ревакцинације", рекла је Дурићева.

Masovna vakcinacija trebinje4.jpg

За вакцину се за сада пријавило више од 3.000 наших суграђана, што је веома добар одзив и доказ да су Требињци свјесни да је вакцина једино рјешење против вируса корона који дуже од годину дана односи бројне људске животе.

Специјалиста породичне медицине др Татјана Бошњак рекла је ово прва масовна вакцинација и да се на овом примјеру квалитет организације преко тимова породичне медицине дошао до пуног изражаја.

"Особе су се јавиле својим тимовима породичне медицине и у року од два дана сви су позвани и добили су термин у десет минута када да дођу овдје", рекла је Бошњакова.

У Требињу је до овог тренутка вакцинисано око 400 наших суграђана.

Masovna vakcinacija trebinje2.jpg