Gimnazijalci fizika matematika1.jpg

Učenici Gimnazije "Jovan Dučić" navikli su nas da iz prirodnih nauka na regionalnim i republičkim takmičenjima osvajaju prva mjesta. Ovoga puta su na regionalnom takmičenju iz fizike osvojili četiri prva mjesta od prvog do četvrtog razreda, a u matematici prvo mjesto za četvrte razrede.

Učenik prvog razreda Spasoje Kukurić rekao je da je bila velika konkurencija i da je zadovoljan sa svojim rezultatom.

"Zadaci nisu bili nimalo laki i svi smo se pripremali onoliko koliko možemo. Treba dosta truda i rada za sve ovo", kazao je Spasoje koji je u 8. razredu osnovne škole bio prvi na republičkom iz fizike.

Učenik četvrtog razreda Luka Sušić je na regionalnim takmičenjima pet godina, ali prvi put u specifičnim uslovima.

"Spremanje je teže u onlajn formi, a ja sam završna godina. Zadovoljan sam što se takmičenje održalo, a rezultati takmičenja pokazuju koliko je kvalitet i domet mog znanja što mi je veoma bitno jer sam u toku procesa pripremanja za fakultet. Želja mi je upisati Elektrotehnički fakultet u Beogradu", rekao je Luka.

Imaju samo riječi hvale na račun svog profesora Maksima Mičete koji je uvijek bio uz njih i nesebično im pomagao da ostvare što bolje rezultate.

Prvak regije u konkurenciji drugih razreda je Ognjen Vujović.

"Volim fiziku i nije mi bilo teško vježbati bez obzira što nije bilo dovoljno vremena za pripreme", istakao je Vujović.

Ivana Radovanović je najbolja kod trećih razreda i presrećna je postignutim rezultatom.

"Na takmičenje sam išla da provjerim i utvrdim svoje znanje iz fizike, a u prvom razredu bila sam treća na regionalnom", sa osmijehom na licu kaže Ivana.

Profesor Nenad Grković čiji su učenici Ivana i Ognjen naglasio je da su ovi rezultati samo potvrdili kvalitet i znanje učenika Gimnazije.

"Iznenađen sam rezultatima zbog situacije u kojoj se nastava odvija i otežanim uslovima u kojima treba pripremati učenike u vannastavnim aktivnostima. Sada nas očekuje Republičko takmičenje koje podrazumijeva dodatni rad van nastavnog plana i programa. Težina zadataka nije bila ništa lakša u odnosu na prethodne godine bez obzira na cijelu situaciju, ali je vidljivo da ovi učenici imaju znanje i volju da rade tako da mom kolegi Maksimu Mičeti i meni nije ništa teško", rekao je Grković.

Regionalni je prvak iz matematike u konkurenciji četvrtih razreda je Aleksa Turnić.

Gimnazijalci fizika matematika2.jpg

"Uslovi nisu bitni za spremanje. Ako neko želi uspjeh radiće na sebi sa željiom da postigne što više. Spremao sam se i nije bilo ništa specijalno teško. Zahvaljujem se profesoru Predragu Miloševiću koji mi je pomagao", kaže Aleksa čija je želja da upiše Prirodno-matematički fakultet u Beogradu.

Osvojena prva mjesta na regionalnom takmičenju iz fizike i matematike pokazuju rad i posvećenost poslu ne samo njihovih profesora, već i učenika.