Gimnazijalke.jpg

Na regionalnom takmičenju iz francuskog jezika učenica četvrtog razreda Gimnazije "Jovan Dučić" Teodora Kovač osvojila je treće mjesto, dok je njena vršnjakinja iz iste škole Nikolina Rogan bila takođe treća iz ruskog jezika.

Teodora Kovač je prezadovoljna svojim uspjehom. Od osnovne škole uči francuski ezik, a 2017. godine učestvovala je na Republičkom takmičenju iz francuskog jezika.

"Volim prirodne nauke i želim da upišem medicinu. Francuski jezik sam zavoljela i trudiću se da ga još više unaprijedim", samouvjereno priča Kovač.

Nikolina Rogan je zadovoljna svojim rezultatom u situaciji i okolnostima u kome je takmičenje održano.

"Ruski jezik učim od 6. razreda osnovne škole i ljubav prema ovom jeziku je došla spontano. Zahvaljujem se svom profesoru Jagodi Vuković na uloženom trudu i znanju koje mi je prenijela", sa osmijehom na licu poručila je Rogan.

Prema riječima profesora francuskog jezika Daliborke Rudan ona je tek ove godine upoznala učenike i njena uloga u ovome je veoma mala.

"Teodora je na njenu i na moju radost osvojila treće mjesto. Ona je vrijedna i talentovana učenica koja će tek u budućnosti pokazati sve svoje kvalitete", rekla je Rudan.