Sibirac.jpg

Da i u ovo vrijeme pandemije ima putnika koji putuju svijetom je i primjer tridesetogodišnjeg Nikolaja Gromkova iz Novukuznjecka. Grad u kome živi nalazi se u Kemerovskoj oblasti u zapadnom Sibiru i ima preko 500.000 stanovnika. U novembru je krenuo iz svoga grada avionom do Turske.

"Hladno je u Sibiru i zimu sam želio da provedem u toplijim krajevima. Bio sam u Turskoj, Egiptu i došao u ovdje. Nakon Zenice, Tuzle, Doboja, Sarajeva, Banja Luke, preko Mostara došao sam u Trebinje. Stopiram i i uvijek ljudi staju", rekao je Gromkov.

Danas je stigao u Trebinje i na Mostu Iva Andrića  svirao gitaru. Za ovaj instrument kaže da mu je najbolji prijatelj i u dobru i zlu. Voli hevimetal i rok muziku.

"Nakon Trebinja idem u Crnu Goru, Albaniju, Makedoniju, Srbiju i nakon pola godine nadam se da ću doći u svoj grad. Trebinje je lijep grad i ima dosta zelenih površina kao u mom gradu u kojem se slavni pisac Fjodor Dostojevski oženio svojom prvom ženom Marijom Isajevom", sa osmjehom na licu govori nam Gromkov.

Do sada na putovanju je imao samo lijepih događanja i nada se da će tako biti sve do povratka u Novukuznjeck.