milenko spremo.jpg

Protoprezviter–stavrofor Milenko Spremo preminuo je jutros u trebinjskoj Bolnici, objavljeno je na sajtu Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske.

Spremo je rođen 1948. godine u nevesinjskom selu Biograd. Bogosloviju Svetog Save završio je u Beogradu 1968. godine, a 1976. završio je Pravni fakultet Univerziteta u Mostaru.

U đakonski čin rukopoložen je 27. aprila, 1970. godine u Sabornoj crkvi u Sarajevu, rukom Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita dabro-bosanskog i administratora Eparhije zahumsko-hercegovačke Vladislava.

Godine 1988. odlikovan je crvenim pojasom, a 1989. imenovan je za protonamjesnika. U čin protojereja proizveden je rukom episkopa zahumsko-hercegovačkog i primorskog Atanasija 1993. godine. Po blagoslovu episkopa Atanasija, 1999. godine postao je paroh prve trebinjske parohije.

Na prijedlog episkopa Grigorija, Sveti arhijerejski sinod SPC odlikovao ga je pravom nošenja naprsnog krsta 2004. Nakon redovnog penzionisanja, postavljen je za sveštenoslužitelja pri Petropavlovom manastiru.