Djukanovic-Atanasije-1200x1152.jpg

Odlazak delegacije Vlade Crne Gore na čelu sa premijerom Zdravkom Krivokapićem u Trebinje na sahranu blaženopočivšeg vladike Atanasija izazvala je oštru i skandaloznu reakciju šefa DPS-a i aktuelnog predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Naime, on je na Tviteru poručio da će vladika Atanasije ostati upamćen kao fašista i najotvoreniji neprijatelj Crne Gore.

„Za razumijevanje što je s maskom na licu bio na sahrani umirovljenog episkopa SPC Atanasija Jevtića u drugoj državi. Samo što je skinuo dok je ljubio kovčeg umrlog od korone“, kazao je Đukanović i dodao: „A ne kaže, šta će premijer Crne Gore, s pola Vlade, na sahrani jednog od najotvorenijih neprijatelja njegove države i crnogorskog naroda, poznatog po fašisoidnim stavovima o pripadnicima islamske vjeroispovijesti onog istog koji je ne tako davno prijetio da će nam ako se naljute i mošti Svetog Vasilija oteti i prenijeti u Hercegovinu”.

Međutim, zahvaljujući publicisti Jovanu Markušu otkrili smo „rane radove“ Đukanovića, koji je na fotografijama prikazan u srdačnom rukovanju i zagrljaju sa blaženopočivšim Vladikom.

Tom prilikom Markuš je prokomentarisao fotografije koje je objavio na svom Fejsbuk profilu: „Jesi li ovo ti Đukanoviću u zagrljaju blaženopočivšeg vladike Atanasija, kojeg si mrtvog onako uličarski izbrljao??? Rukuješ li se ovo ti Đukanoviću veoma srdačno sa blaženopočivšim vladikom Atanasijem, kojeg si mrtvog onako uličarski izbrljao???“

Podsjetimo, hajci na vladiku Atanasija se pridružio i doskorašnji ministar prosvjete Damir Šehović, koji je javno kritikovao ministra finansija Milojka Spajića koji je, takođe, prisustvovao sahrani.

“Kada Spajić čovjeka koji je govorio da bi sa Muslimanima, koji mu inače smrde na loj, raskrstio a muslimančiće prekrstio, da Radovan Karadžić ima čiste ruke i da nije ratni zločinac, nazove najvećim teologom, onda vam je jasno koji je njegov i ideološki profil Vlade Crne Gore”, naveo je Šehović.