spasoje radovic.jpg

Kada radnici prikupljaju potpise za peticiju to je uglavnom za povećanje plata ili za smjenu rukovodstva, ali je u trebinjskom "Vodovodu" zabilježeno nešto sasvim neubičajeno u današnje vrijeme - peticija protiv odlaska direktora Spasoja Radovića.

U Vodovodu radi oko 130 radnika, peticiju je potpisalo njih 110, a još 10 je imalo namjeru, ali zbog trenutne situacije nisu bili u mogućnosti. Sve to govori samo jedno - radnici "Vodovoda" bili su više nego zadovoljni Spasojem Radovićem i njegovim odnosom prema njima i ovom preduzeću.

Uputili su i dopis gradonačelniku Trebinja Mirku Ćuriću u kome navode da su veoma iznenađeni i razočarani što je Radović imenovan za načelnika novoformiranog Odjeljenja za komunalno-inspekcijske poslove u Gradskoj upravi.

"Razumijemo da ste u svojim redovima željeli jednog takvog dobrog, poštenog i vrijednog čovjeka, ali razumite i Vi ovu našu potrebu da Vam se obratimo molbom jer upravo takvog dobrog, poštenog i vrijednog čovjeka, dobrog direktora, ne želimo da damo olako", navodi se u dopisu radnika ovog preduzeća.

Kažu da ne treba da navode razloge zvog zahtjeva, jer su oni vidljivi kroz mnoge realizovane projekte i aktivnosti na poboljšanju vodovodnog sistema u gradu, a na zadovoljstvo svih građana Trebinja.

Oni dalje od gradonačelnika Mirka Ćurića traže da ne mijenja direktora Radovića.

"Ako u ovome ne uspijemo ostaje zabilježeno da smo pokušali 'zadržati' svog direktora i time mu iskazati veliku podršku i zahvalnost", navodi se u dopisu.

Spasoje Radović imenovan je za direktora "Vodovoda" krajem 2016. godine. Od njegovog dolaska na čelo ovog preduzeća "Vodovod" posluje pozitivno, što nije bio slučaj do tada, značajno su smanjeni gubici na mreži koji na početku njegovog mandata iznosili nevjerovatnih 80 odsto, a završeni su i neki od veoma važnih kapitalnih projekata za grad među kojima je i izgradnja oko 30 kilometara novog vodovoda i čak tri nova rezervoara.

Između ostalih, završena je izgradnja vodovodnog sistema lijevom obalom Trebišnjice čija je vrijednost oko 2.000.000 KM, vodovodni sistem Podgljivlje-Potklisje-Podvori čija je vrijednost oko 3.000.000 KM, vodovodni sistem Školski centar-Mostaći-Draženska Gora vrijedan 1.000.000 KM te vodovod u naselju Bogdanića Do i u selima Marić Međine, Desin selo i Mionići.

Izvršena je i prva sveobuhvatna rekonstrukcija postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda čija je vrijednost oko 3.600.000 KM, a u toku je i izgradnja novog rezervoara "Oko" čija je vrijednost oko 2.700.000 KM.

Vodovod je nastavio i sa ulaganjima u novu opremu i vozni park, ukupne vrijednosti oko 350.000 KM.

Posljednjem zasjedanju Skupštine Grada Radović je imenovan za novog načelnika Odjeljenja za komunalno-inspekcijske poslove.