Fk leotar police.jpg

U 17. kolu Prve lige Republike Srpske FK "Leotar" je u Policama pobijedio ekipu "Jedinstva" iz Brčkog rezultatom 1:0. Trebinjci su se mučili svih 90. minuta, ali im se na kraju ipak isplatilo i došli su do tri nova boda i trećeg mjesta na tabeli.

Domaćin je prvi udarac prema golu gostiju uputio u 14. minutu kada je Šipovac iskosa sa lijeve strane šutirao, ali golman gostiju bio je na mjestu. Na Zečevićev centaršut iz kornera Ramić je bio najviši u skoku, ali njegov udarac otišao je preko prečke, kao i Sekulićev u 30. minutu.

Najbolja šansa za domaćina bila je u 45. minutu kada je na odbijenu loptu natrčao Sekulović, lopta je prošla golmana, ali na gol liniji pogodila je igrača gostiju koji je spriječio siguran gol.

Tokom drugog poluvremena nastavlja se inicijativa domaćina. To je urodilo plodom u 87. minutu kada je najbolji igrač utakmice Šipovac natrčao na odbijenu loptu i pogodio lijevu stranu golmana Vukadinovića.

Nakon utamice trener Oleg Ćurić je naglasio da su najteže utakmice one koje su unaprijed dobijene bez obzira na mjesto na tabeli.

“Čitave sedmice sam govorio mojim igračima da će ovo biti teška utakmica. Nažalost u prvom poluvremenu mi nismo iskoristili šanse da damo gol. Ipak momci su bili istrajni i došli smo do tri boda”, rekao je Ćurić.

Narednog vikenda Leotar gostuje u Prnjavoru gdje ga dočekuje FK “Ljubić”.

FK „Leotar“: Vukanović, Blažević (od 82. minuta Vujmilović, Milić (od 58. minuta A. Spaić), Andrić (od 81. minuta Stević), Paranos, Šipovac, Ramić, Zečević (od 58. minuta Kolak), Mićunović, Đurić, Sekulović (od 79. minut Medan). Trener: Oleg Ćurić.

FK „Jedinstvo“: Vukadinović, Živanović, Račanović (od 45. minuta Ivić), Tomić, Subotić, Vasiljević, Mićić, Božić, Pajić, Bajrić, Šer. Trener: Zoran Brković.