viber_image_2021-03-11_12-01-25.jpg

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da je sa srpskim članom i Predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom razgovarao o kapitalnim projektima i programima koji se sprovode u našoj lokalnoj zajednici.

Ćurić je istakao da je Dodik podržao izgradnju obilaznica oko Trebinja, aerodroma, kliničkog centra.

"Srpski član Predsjedništva će u narednom periodu dati subvenciju za razvoj sporta i sportske infrastrukture u Trebinju", naveo je Ćurić.

Dodik je rekao da mu je veoma drago što se završavaju radovi na izgradnji Duhovnog centra u Mrkonjićima, u čijoj izgradnji zajednički učestvuju vlade Srpske i Srbije i Grad Trebinje.

"To je važan projekat koji radimo i treba da učinimo sve da bude završen u dogledno vrijeme", naveo je Dodik.

On je istakao da je o izgradnji aerodroma prije dva dana razgovarao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, te da nema odustajanja od tog projekta.

"Postoje neke formalnosti koje su to usporile, ali to ne smije biti izgovor", naveo je Dodik.

Prema njegovim riječima, vlast Republike Srpske je u kontinuitetu podržavala projekte u Trebinju, stvaranje dobre atmosfere i privlačenje investitora koji mogu da zaposle nove radnike.

"Trebinje je lider u pogledu razvoja programa podrške porodici, koje sada sagledavaju gotovo sve lokalne zajednice u Srpskoj", dodao je Dodik.

Dodik je čestitao Ćuriću na svim naporima koje on i njegov tim ljudi ulažu u razvoj Trebinja, navodeći oni imaju punu podršku institucija sa višeg nivoa vlasti.