Skola nagrade.jpg

Učenici Tehničke škole smjer tehničar računarstva su na 28. regionalnom takmičenju iz matematike osvojili dva prva mjesta, jedno drugo i tri pohvale za plasman od trećeg do šestog mjesta.

Regionalni prvak za treće razrede je Marija Parežanin, a za druge Miomir Dujanović, dok je drugo mjesto u istoj konkurenciji osvojila Anastasija Antunović. Od trećeg do šestog mjesta plasirani su Aleksandar Bjelica i Kosta Soldo (drugi razred) i Milorad Vujović (treći razred).

Prema riječima njihovog profesora Duška Petkovića, koji je preko 25 godina prisutan na različitim takmičenjim,a ovo su nadareni, maštoviti i vrijedni učenici koji sa lakoćom rješavaju najteže matematičke zadatke.

"Ponosan sam na njih, kao i na ostale učenike koji dugi niz godina prave vrhunske rezultate i učesnici su svih različitih nivoa takmičenja u matematici. Skoro svake godine neko od prvih mjesta je rezervisano za naše učenike. Nadam se da će ovi učenici biti nagrađeni", rekao je Petković.

Marija Parežanin je prije dvije godine bila druga, prošle prva kao i ove godine i nadala se najboljem.

"Za takmičenje je važan trud i vježbanje jer se ne zna kakvi će biti zadaci. Zahvaljujm se mentoru koji je radio sa nama posljednjih mjesec dana jer je to profesor koji ulaže sebe da prenese svoje znanje nama učenicima. Mislim da smo mu to medaljama i vratili", istakla je Marija.

Miomir Dujanović se ove godine popeo stepenicu više za razliku od prošle (bio je drugoplasirani) i prezadovoljan je uspjehom.

"Kada su takmičenja može biti dobar, ali i loš dan. Treba se sve poklopiti - znanje koje se stiče vježbanjem, kao i koncentracija koja je bitan faktor", naglasio je Miomir.

Drugoplasirana Anastasija Antunović je rekla da se za razliku od prošle godine više spremala, učila, vježbala i trudila tako da rezultat nije izostao.

"Isplatili su se trud i zalaganje. Uživo takmičenje i predavanje je daleko bolji od onlajn nastave jer se na taj način stekne više znanja" rekla je Antunović.

Petoplasirani Aleksandar Bjelica je očekivao više od takmičenja.

"Jedna greška me je skupo koštala i to me udaljilo od prva tri mjesta. Kad sam vidio da sam pogriješio bilo je kasno, ali to mi daje motiv da nastavim dalje", poručio je Aeksandar.

Ovakvim učenicima treba posvetiti više pažnje i treba ulagati u njih škola, grad i društvo jer su oni naša budućnost.