zeljka cvijanovic.jpg

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović navela je da je umirovljeni episkop Atanasije ostavio neizbrisiv trag kod vjerujućeg naroda u Hercegovini i mnogobrojne mlade ljude je svojim primjerom nadahnuo i uputio na izučavanje bogoslovlja i podstakao na stupanje u sveštenički i monaški čin.

Cvijanovćeva je povodom smrti umirovljenog episkopa zahumsko-hercegovačkog i primorskog Atanasija, uputila je telegram saučešća Svetom arhijerejskom Sinodu Srpske pravoslavne crkve, Eparhiji zahumsko-hercegovačkoj i primorskoj, sveštenstvu, monaštvu i vjernicima.

"Sa tugom i žaljenjem primila sam vijest o smrti umirovljenog episkopa zahumsko-hercegovačkog i primorskog Atanasija. U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem vam izraze najdubljeg saučešća", navodi se u telegramu predsjednice Repblike Srpske.

Umirovljeni episkop zahumsko-hercegovački i primorski Atanasije preminuo je večeras u Bolnici Trebinje u koju je primljen krajem februara nakon što je testiran na prisustvo virusa korona i ispoljio izvjesne simptome bolesti.