dubrovnik.jpg

Trebinjac Velibor A. (1975) osuđen je pred dubrovačkim Opštinskim sudom na dvije i po godine zatvora zbog neovlašćene prodaje i posjedovanja veće količine narkotika, piše "Dubrovački vjesnik" u svom štampanom izdanju.

Osim Trebinjca, koji je prvookrivljeni u ovom postupku, još tri lica iz Dubrovnika su osuđena na po godinu dana zatvora. Uz kaznu zatvora, Trebinjac je odlukom suda dužan i da plati oko 10.000 KM novčane kazne i to u roku od šest mjeseci.

Ukoliko ne uspije da plati novčanu kaznu moraće da radi za takozvano opšte dobro, gdje su dva sata rada 224,50 kuna.

Od našeg sugrađanina, koji će kaznu zatvora izdržavati u Dubrovniku, oduzeto je sedam vrećica amfetamina težine 546,23 grama i jedna vrećica sa 101,24 grama kokaina, čija je vrijednost na tržištu najmanje oko 31.000 KM. Od njega je oduzeto i oko 16.000 kuna što je oko 4.000 KM.

Dokaznim postupkom je utvrđeno kako je Trebinjac od septembra 2019. do januara 2020. više puta prodavao drogu licima iz Dubrovnika. Veći dio amfetamina držao je u iznajmljenom apartmanu u Čilipima, a dio u stanu u Gružu. 

Kao dokazni materijal sudu je uz optužnicu dostavljeno, između ostalog, 18 audio-zapisa i 21 poruka Trebinjaca.

TREBINJAC POSTIGAO NAGODBU!?

Kako nezvanično saznaje "Dubrovački vjesnik", izricanju presude prethodila je nagodba Trebinjaca sa Državnim tužilaštvom, nakon čega su mu izrečene kazna zatvora i novčana kazna, te može biti pušten na slobodu nakon odslužene dvije trećine zatvorske kazne. To znači da u istražnom zatvoru ostaje do daljnjeg te da će, najvjerovatnije, na slobodu već ovog ljeta.